Men, om det nu skulle behövas något ännu starkare brukar jag vända mig till the mother av comfort food, Nigella Lawson. Den här chokladkakan är extremt god!
Nigellas
Chokladkaka
Ingredienser
150 gram
smör (olivolja i originalreceptet)
1,25 dl socker
(2,25 dl i orginalreceptet)
125 ml
kokande vatten
2 tsk
vaniljsocker
0,5 tsk
bakpulver
1 nypa
salt
50 gram
kakao
3 stora
ägg
150 gram
malda mandlar/mandelmjöl
Gör så
här:
1. Värm ugnen till 150 grader (varmluft).
2. Koka upp vattnet och rör ner kakaon till en jämn
chokladsås. Låt svalna något.
3. Vispa äggen och sockret till en tjock fluffig
smet.
4. Smält smöret och låt svalna. Blanda mandeln med bakpulvret
och vaniljsockret.
5. Rör ner smör, chokladsåsen och mandelblandningen
i äggsmeten. Häll alltsammans i en smord form och grädda ca 25-35 min beroende
på ugnstemperatur.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar