onsdag 22 maj 2013

Comfort food

När gräddstuvade vitkålen, smörkokta broccolin eller tomatsalladen inte räcker till brukar jag: äta frukt eller bär (vilket händer varje dag), äta minst 70%-ig choklad, eller om det vill sig riktigt illa brukar jag göra en chokladkaka/mousse utan vare sig mjöl eller socker i som till exempel den här: http://www.tasteline.com/Recept/LCHF-kladdkaka.
Men, om det nu skulle behövas något ännu starkare brukar jag vända mig till the mother av comfort food, Nigella Lawson. Den här chokladkakan är extremt god!



Nigellas Chokladkaka
Ingredienser
150 gram smör (olivolja i originalreceptet)
1,25 dl socker (2,25 dl i orginalreceptet)
125 ml kokande vatten
2 tsk vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 nypa salt
50 gram kakao
3 stora ägg
150 gram malda mandlar/mandelmjöl

Gör så här:
1. Värm ugnen till 150 grader (varmluft).
2. Koka upp vattnet och rör ner kakaon till en jämn chokladsås. Låt svalna något.
3. Vispa äggen och sockret till en tjock fluffig smet.
4. Smält smöret och låt svalna. Blanda mandeln med bakpulvret och vaniljsockret.
5. Rör ner smör, chokladsåsen och mandelblandningen i äggsmeten. Häll alltsammans i en smord form och grädda ca 25-35 min beroende på ugnstemperatur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar